Hip Hop’en blomstrer fortsatt i Hønefoss – og knoppene heter MenTem!

Det var masse Hip Hop-konserter i Hønefoss på tidlig 2000-tallet, på den samme tiden som Pariah og resten av Spooks tok et skikkelig skippertak for ungdommen og inviterte til ukentlig skrivegilde i Fritidsgården.

Jeg rappet også – jeg turte bare ikke rappe like høyt som jeg sang… To av venninnene mine turte imidlertid, og det var min «in» til å være flue på veggen under én eneste Spooky Squad-øving sammen med de kuleste MC’ene av de alle; Ilusion og Lady Supreme.

LES OGSÅ (TV2): Mads Veslelia (24) fra Hønefoss sammenlignes med Eminem..

Jeg var bare en bitte liten del av dette miljøet, men følte meg hjemme med én gang. Der satt det altså en svær gjeng hypre kids med det til felles at de hadde valgt musikk og kreativitet som en kanal til å sortere tankene og sette sitt eget preg på verden. Det florerte av nedskriblede notatbøker og CDer fulle av beats, samtalene var interessante og alle var fantastisk hyggelige og inkluderende. Og folk sier Hip Hop er destruktivt…

britney-confused

Britney says whuuuut??

Uansett, det er ikke den buketten det handler om i dag. Denne uka har jeg nemlig sett levende bevis på at Hip Hop’en fortsatt blomstrer i Hønefoss.

IMG_2500

Studio-session med MenTem.

MenTem kom til Gamlehuset med låta Din Egen Vei for to uker siden, etter å ha rappet sammen kun i et par måneder. De fortalte at MenTem er latin for lidenskap, men de trengte ikke forklare hvorfor de hadde valgt akkurat det navnet; gutta viser masse smittende entusiasme, og det er vanskelig å ikke la seg rive med!

LES OGSÅ (VG): Martin «Damien» Bråthen fra Hønefoss hyller «Styggen På Ryggen» på engelsk! 

Rune og Richard er bare 17 og 20 år gamle, men til tross for sin unge alder har de mye på hjertet. Teksten er basert på egne erfaringer, uten at de ønsker å si så mye mer om akkurat det… Låta er ikke ment som noen personlig melding, heller som en kanal for å få ut tanker og skrive av seg ting. Og det er jo det musikk er for mange av oss: en slags dagbok, en måte å snu noe skikkelig dritalt om til noe som folk kan få glede av.

Med god hjelp av 16 år gamle Nora Kvamme på refrenget slapp MenTem Din Egen Vei 18. Juli, og det er tydelig at mange har fått glede av låta allerede. Et knapt døgn inn hadde den runda 3000 avspillinger på Facebook, og det må jo kunne kalles en vellykket launch!

Vi gratulerer MenTem med første-singelen, og gleder oss til å jobbe videre med albumet utover sommeren og høsten. Følg med videre for mer Hønefoss-Hip Hop og andre spennende lokale artister, og nå skal jeg slutte å gå rundt grøten – her er Din Egen Vei!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s