Fra studioet: Jane Kristiansen

Jane Kristiansen er 28 år gammel og trebarnsmor – og har mer energi i lillefingeren enn de fleste andre jeg kjenner har i hele kroppen.

Jane-1-12.jpg

Mitt første møte med Jane skjedde under Ungdommens Kulturmønstring på Hadeland Glassverk i 2008. Selv var jeg UKM-veteran og satt i dommerpanelet, mens 20 år gamle Jane deltok med en rørende sang skrevet til den ett år gamle sønnen. Vi har begge kommet langt siden den gang, og etter å ha fulgt hverandre fra sidelinjen i flere år har vi nå fått sjansen til å samarbeide litt. Sammen med produsent Daniel Drumm har vi foreløpig tatt for oss fire av Janes nesten 40 sanger i musikkstudioet vårt i Gamlehuset, og vi gleder oss over å endelig kunne dele resultatet.

LES OGSÅ: SANG FOR SØNNEN (Ringerikes Blad, 3. februar 2008)

14996996_10157647438250043_797698360_n

Jane har vært synlig i lokalmiljøet rundt Jevnaker i mange år; først som selvsagt innslag på UKM og senere på en rekke andre arrangementer. Lørdag 5. november spilte hun sammen med Gatas Parlament og ES May på Tony’s Restaurant og Bar i Hønefoss, i regi av Refugees Welcome To Ringerike og til inntekt for Prosjekt Nødhjelp Syria (bilde t.h.). 18. November står hun på scenen på Fredriks Pub på Raufoss. Det kan med andre ord se ut til å komme mange sjanser til å høre låtene til Jane framover.

LES OGSÅ: George Riad Krohn: Opptatt av sterke kvinner (Hadeland, 6. August 2015)

DSC_0174.JPG

For de som følger med på den lokale kunstscenen, eller de som bladde gjennom Vi Menn i løpet av sommeren, kan nok «Jane Christin fra Jevnaker» virke litt kjent. Bildet «» av George Riad Krohn, som først ble tegnet med Jane som modell for så å bli brent i tre, var stilt ut i Asker i September. Flere andre bilder har blitt stilt ut lokalt. Men selv om hun har god erfaring som både foto- og aktmodell er Jane mye mer enn et vakkert ytre. Nå er hun endelig klar til å dele nye sider av seg selv med Det Er Faen Ikke Lett – en låt som virkelig har baller.

LES OGSÅ: Jane (28) spiller inn plate med lokal hjelp (Hadeland, 30. august 2016)

14037682_10157302667030228_543963494_o

– Jeg skrev denne sangen fordi jeg ville vise at det er greit å ha det vanskelig, sier Jane selv om debut-utgivelsen. Musikken er rett og slett hennes måte å bearbeide vonde følelser på, og et forsøk på å legge fortiden bak seg. – Jeg har opplevd mye vanskelig helt fra barndommen av, og føler at musikken hjelper meg å bearbeide det, fortsetter hun. – Håpet mitt er at den kan gjøre det samme for noen andre i samme situasjon.

I dag er ting blitt mye mer stabile for den unge Jevnakerkvinnen, og det takker hun i stor grad guttene sine for. Tobias har blitt 9 år, og har fått to brødre å dele mamma med. – Barna mine er fortsatt min største inspirasjon, smiler Jane varmt, og understreker at eldstemann ikke har fått noen forskjellsbehandling – de tre sønnene har selvfølgelig fått én sang hver.

Jane-1-9.jpgHjemme er hun først og fremst mamma, og med tre aktive gutter i huset kan det gå lenge mellom stille øyeblikk. Det siste året har hun allikevel klart å sette av mer og mer tid til musikken, og det har blitt mange timer i vokalrommet. Og når hun er i studioet, da er hun på jobb. – Det gir meg veldig mye, sier hun, og er noe jeg ønsker å prioritere. Jeg har hatt veldig god hjelp i Gamlehuset, og jeg gleder meg veldig til å endelig slippe låtene mine ut i verden.

Onsdag slapp hun artistsiden sin ut på Facebook, og lovte i sin første oppdatering å dele Det Er Faen Ikke Lett når siden nådde 250 følgere. Det tok ikke lange tiden, og endelig kan vi dele låta vi har ruget på de siste månedene.

Vi gratulerer Jane med sin første låtutgivelse, og gleder oss til fortsettelsen!

Det Er Faen Ikke Lett er skrevet av Jane Christin Kristiansen og produsert av Daniel Drumm i Gamlehuset.

Bilder nr. 1, 4 og 5: Charit Sethi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s