Til heder for Jevnakers navn!

MUSIKKVIDEO: Jevnakersangen 2020

For noen uker siden fikk vi det ærefulle oppdraget å gi Jevnakersangen fra 1943 en ny vri i forbindelse med årets digitale feiring av 17. mai. Sammen med Jevnaker Kommune og over 40 av innbyggerne har vi arrangert og spilt inn låta, og laget en musikkvideo som vi håper og tror viser Jevnaker fra sin aller beste (og definitivt blideste) side.

Les mer om Jevnakersangens historie på Jevnaker Kommunes nettsider

De smilende ansiktene er ikke de som stikker seg mest fram ellers, men heller de som fyller hverdagen resten av året; ungdommen, pensjonistene og alt i mellom. Det er de som spør om du vil ha pose til matvarene, fluffer puta til mormor på hjemmet eller hjelper deg med å velge de riktige plantene til solforholdene på akkurat DIN veranda. Nå har de fått prøve seg foran både mikrofon og kamera, mange av de for aller første gang, og selv om det var mye nerver i omløp kastet de seg ut i det og gjorde en fantastisk jobb!

Innspillingen

Det ble en lang dag i Storgata før alle stemmene var på plass

I løpet av én hektisk dag i slutten av april spilte vi inn 39 av de 41 stemmene i Kulturskolens lokaler i Storgata, og de to siste kom på plass i løpet av noen dager. Det var mange ekstra regler som måtte følges; hender ble spritet, avstand ble holdt og hodetelefoner og popfiltre ble grundig desinfisert mellom hver person. De aller fleste av de du ser i videoen var ikke i samme rom en eneste gang i løpet av hele prosessen, men samholdet er det neimen ikke noe å si på allikevel!

Det er mange uvante regler som må følges i disse dager

Etter innspillingen ble det filmet bygda rundt med alle de involverte i løpet av en ukes tid, samtidig som André og Karine tok hver sin tur til Gamlehuset for å spille inn sine musikalske bidrag på elektrisk gitar og langeleik.

Til slutt satt vi i godt over 20 timer i hvert vårt rom foran miksebordet (Dan) og FinalCut (Aud), og i løpet av en siste intens uke falt brikkene på plass både i låta og videoen.

Den ferdige musikkvideoen hadde sin premiere på Jevnaker Kommunes Facebook-side som en avslutning på det digitale programmet på selveste 17. mai. Samtidig ble den spilt på Radio Randsfjord for første gang, og delt av både Ringerikes Blad og Avisen Hadeland. I skrivende stund har den blitt sett over 13 000 ganger bare på Facebook, og foreløpig blitt delt nesten 200 ganger…! Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive, og vi er stolte av å ha bidratt til å skape en følelse av fellesskap midt i denne rare, isolerte tiden vi er inne i.

Det er fint å oppleve at verden finner nye måter å samles og skape noe sammen på, til tross for at vi ikke kan samle så mange sånn rent fysisk for tiden. Vel blåst, alle sammen, og hipp hipp…! 🎉

https://www.youtube.com/watch?v=DlHtk3c-RhM&t=40s

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s